rss      tw      fb
Keres

Olimpia 2024 - Boston lesz az amerikai pályázó


MTI 2015. január 9., péntek 2:13

Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) csütörtökön úgy döntött, hogy az amerikai városok közül Boston pályázik a 2024-es nyári játékok megrendezésére.

A bizottság egész nap tanácskozott Denverben, hogy válasszon az amerikai jelentkezők közül. Lehetséges helyszínként Los Angeles, San Francisco és Washington is szóba került, de végül a keleti parti nagyváros mellett döntöttek.

Larry Probst USOC-elnök a szavazás után csak annyit közölt, hogy meggyőződésük szerint Boston „hihetetlenül erős partner” lesz a nemzetközi pályázaton.

Az Egyesült Államok legutóbb 1996-ban Atlantában látta vendégül az ötkarikás játékok résztvevőit. Tavaly év végén Németország (Berlin vagy Hamburg) és Olaszország (Róma) után harmadikként jelentette be hivatalosan pályázási szándékát.

Párizs és Isztambul, valamint Doha és a Dél-afrikai Köztársaság is érdeklődik a tíz év múlva esedékes csúcsesemény iránt.

A Magyar Olimpiai Bizottság február 6-án tartja rendkívüli közgyűlését, amely arról hivatott dönteni, hogy Budapest pályázzon-e a rendezésre.

Az amerikai pályázójelöltek közül Los Angeles 1932-ben és 1984-ben már rendezett nyári olimpiát, a többi város először adott volna otthont az eseménynek.