rss      tw      fb
Keres

A játékosok és a szurkolók Messi mellé álltak Barcelonában


MTI 2015. január 9., péntek 14:23

Az FC Barcelona labdarúgói és szurkolói egyértelműen jelezték az Elche ellen csütörtök este 5-0-ra megnyert Király Kupa-mérkőzésen, hogy kinek az oldalán állnak a négyszeres aranylabdás Lionel Messi és Luis Enrique vezetőedző vitájában.

A Camp Nou Stadionban - szezonbeli negatív rekordként - 27 099 néző volt kíváncsi a kedvencek játékára, s a drukkerek „Csak egy király van: Messi” feliratú molinóval üzentek Luis Enriquének. A trénernek azonban a meccsen azt is tapasztalnia kellett, hogy a játékosok sem az ő oldalán állnak: a két gólt szerzett brazil Neymar lecserélésekor nem fogott kezet az edzővel, Marc Bartra pedig kijelentette: „Messi a mi vezérünk”.

A szakember és a sztárfutballista kapcsolata az utóbbi időben megromlott, s a viszály az elmúlt napokban csúcsosodott ki, miután a karácsonyi szabadságáról múlt pénteken hazatért Messi még az aznapi tréningen komoly vitába keveredett a szakemberrel, aki két nappal később nem jelölte őt a Real Sociedad elleni kezdőcsapatba. A 27 éves futballista hétfőn aztán nem jelent meg a csapat edzésén gyomorpanaszokra hivatkozva, és nem ment el egy korábban betervezett kórházlátogatásra sem.

A spanyol sportsajtó teljes egyetértésben úgy véli, Messi és Luis Enrique „összecsapásából” csak az utóbbi jöhet ki vesztesen. A szakvezető számára nemcsak azért lesz kiemelt jelentőségű a címvédő Atlético Madrid ellen vasárnap sorra kerülő bajnoki meccs, mert a két együttes azonos pontszámmal áll a második és a harmadik helyen, hanem azért is, mert a pletykák szerint egy vereség az állásába kerülhet.

„Az a találkozó mérhetetlenül fontos a számunkra, de a munkahelyem miatt egyáltalán nem aggódom” - jelentette ki Luis Enrique.

A Barcelonánál más területen is vannak problémák: Josep Bartomeu elnök előbb megvált Andoni Zubizarreta sportigazgatótól, majd előrehozott elnökválasztást hirdetett meg a szezon végére. Közben bejelentette: a klub felfüggesztheti kapcsolatát a nemzetközi szövetséggel (FIFA), mert a nemzetközi Sportdöntőbíróság december 30-án elutasította a katalánok fellebbezését, így a korábbi FIFA-döntés értelmében a Barca 2016 januárjáig nem igazolhat új játékosokat.