rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. december 16.


Bolgár György kérdései a 2010. december 16-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a többség már elégedetlen a kormánnyal. Legalábbis a Medián közvélemény kutatása szerint. Ez még nem azt jelenti, hogy az MSZP átvette volna a vezetést a Fidesztől, mert a különbség továbbra is óriási, de a megkérdezettek negyvennyolc százaléka szerint a dolgok rossz irányba mennek és csak negyvenöt százalék szerint jó irányba. Esik le a tantusz?

Másik témánk, hogy az Állami Számvevőszék a kormány segítségére sietett egy vizsgálatával a magánnyugdíjpénztári rendszer államosítása ügyében. Egy most közzétett vizsgálatuk szerint ugyanis a magánnyugdíjpénztár kiszámíthatatlan, és ha baj van, az állam áll végül helyt a pénztártagokért. Egyébként egy latin-amerikai hír szerint a félkommunista Bolívia szintén államosítja a magánnyugdíjakat.

Mit szólnak aztán ahhoz, hogy újabb gyanúsítottja van az iszapkatasztrófának: egyes feltételezések szerint a diszpécser a hibás.

Aztán mi a véleményük arról, hogy majdnem húszmilliárd forintot oszt szét a kormány az év végén különböző állami szerveknek, minisztériumoknak. Például APEH beruházásokra vagy a terrorelhárítási központra.

Mi a véleményük továbbá arról, hogy harminchárom milliárd forintba kerülne az Index szerint a BKV új kódos jegyrendszere.

Aztán arról, hogy lemondatnák a Magyar Mozgókép Közalapítvány elnökét a filmesek, mert a jelek szerint nem tudja megvédeni őket, és a korábbinál sokkal kevesebb pénzt kapnának az államtól. Annyit, amennyi nem elég filmek készítésére.

És végül beszéljük meg, hogy három és fél évet kapott elsőfokon csalásért a Fidesz egykori gazdasági tanácsadója, Varga Tamás tizenegy évvel a bűncselekmények elkövetése után.


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!