rss      tw      fb
Keres

Havazás - OKF: elakadt járművek és balesetek miatt riasztották a tűzoltókat


MTI 2015. január 30., péntek 7:31

Több mint nyolcvan esethez kérték a tűzoltók segítségét a csütörtökön kezdődött havazással összefüggésben, általában árokba csúszó, az úton keresztbeforduló, elakadó járművekhez, valamint koccanásos balesetekhez riasztották a tűzoltókat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője péntek reggel az MTI-vel.

Hajdu Márton elmondta, hogy a legtöbb riasztást Veszprém és Fejér megyében, valamint a fővárosában kapták. Leginkább elakadt teherjárművek akadályozták a forgalmat. Veszprém megyében egy felfelé haladó tehergépkocsinak épp az emelkedő tetején fogyott ki az üzemanyaga, emiatt mintegy harminc teherjármű torlódott fel. Veszprém megyében átmenetileg forgalomkorlátozást is bevezettek a 7,5 tonna feletti járművekre a 8-as, a 82-es és a 83-as úton.

Emellett a 8-as út Fejér megyei szakaszán is történtek balesetek, a M7-es autópályán pedig Szabadbattyán térségében fordult keresztbe egy teherautó.

Az OKF-nél öt személyi sérülést jelentettek - mondta Hajdu Márton.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre a viharos szél, havazás, hófúvás és a sok eső miatt is adott ki figyelmeztetéseket több megyére. A jelenlegi előrejelzés szerint délelőtt többnyire esőre lehet számítani, délutántól viszont ismét egyre többfelé várható havazás.

Az OKF mindenkitől azt kéri, hogy indulás előtt tájékozódjon az útviszonyokról, kövesse az időjárási előrejelzéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján (www.met.hu), a katasztrófavédelem Facebook-oldalán és honlapján közzétett információkat. Az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek azt is javasolják, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu).