rss      tw      fb
Keres

Ibrahimovicot védi a svéd kapitány


MTI 2015. március 18., szerda 13:54

Védelmébe vette Eric Hamrén, a svéd labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Zlatan Ibrahimovicot, aki a hétvégi dühödt kijelentésével megbotránkoztatta a franciákat.

„Néha ki kell adni magunkból, ami nyomaszt bennünket, ha úgy érezzük, igazságtalanul bánnak velünk” - értékelt a svéd közszolgálati SR rádiónak nyilatkozva Eric Hamrén. - Meg kell nézni, milyen kontextusban történt mindez. Közvetlenül a mérkőzés után volt, amikor az ember tele van érzelmekkel. Ha mikrofont helyeznénk el az öltözőkben a meccsek után, sok olyasmit hallanánk, amit hülyeségnek tartunk. Ez már csak így van” - tette hozzá.

A Paris Saint-Germain támadója a Girondins Bordeaux stadionjában vasárnap elszenvedett 3-2-es vereség után ragadtatta el magát:

„Már 15 éve futballozom, de még soha nem láttam ilyen bírót, mint ebben a szaros országban. Ez az ország nem érdemli meg a PSG-t” - mondta a 33 éves játékos az öltözőbe menet.

A játékvezetői bizottság vezetője, Éric Borghini „sokkolónak” nevezte a játékos kijelentéseit, míg Ibrahimovic később a következő mondatokkal próbált bocsánatot kérni:

„A labdarúgásról és nem másról beszéltem. Nem Franciaországra vagy a franciákra gondoltam”.

Hamrén emlékeztetett arra, Ibrahimovic nem tudta, hogy felveszik vagy rögzítik, amit mond.

„Nem sajtótájékoztatón fogalmazott így” - igyekezett árnyalni a történetet a svéd kapitány, aki szerint a válogatott keretre ennek az incidensnek semmilyen hatása nem lesz.

„Zlatan remek futballista. Nagyszerű, hogy egy ilyen világszínvonalú játékos is a keret tagja” - mondta.

A svéd válogatott március 27-én Moldova csapatával játszik idegenben Európa-bajnoki selejtezőt.