rss      tw      fb
Keres

Nemzetközi sorozatokban a legjobb magyar motorosok


MTI 2015. március 18., szerda 18:16

Chrobák János, a tavalyi év legeredményesebb magyar motorversenyzője az újonnan alakult Schmidt Racing színeiben a Superbike-világbajnokság Supersport kategóriájában, korábbi nagy riválisa, Gyutai Adrián pedig az olasz bajnokságban is szerepel az idén.

Chrobák János csapata arról tájékoztatott, hogy a versenyző a vb három európai futamán áll majd rajthoz, elsősorban a pályák megismerése és tapasztalatszerzés céljából. Gyutai Adrián menedzsmentje pedig azt közölte, hogy a Tomracing Motorsport paksi versenyzője teljes szezont fut majd a világ egyik legerősebb bajnokságának tartott olasz pontvadászatban, mégpedig Chrobákhoz hasonlóan a Supersport kategóriában.

Mindketten igyekeznek elindulni a nemzetközi mezőnyt felvonultató Alpok-Adria, valamint az IMRC és a magyar bajnokság versenyein is.

„Kétségtelenül remek szezon volt a tavalyi, az idei évben azonban mindenképpen szeretnék továbblépni, így új tervekkel, új kategóriában, új motorral és csapattal vágok neki az idénynek” - idézte a Schmidt Racing közleménye Chrobákot.

„Túl vagyunk az idei első teszthétvégén, amely remekül sikerült, s bár jó köröket motoroztam, rengeteget kell még dolgoznunk ahhoz, hogy eredményesen szerepeljünk az olasz bajnokságban” - mondta Gyutai.

A Superbike-vb-n egy magyar csapat, a BMW Racing Team Toth szerepel ifjabb Tóth Imrével és Rizmayer Gáborral.