rss      tw      fb
Keres

Egy héttel korábban lesz a budapesti cselgáncs Grand Prix


MTI 2015. március 19., csütörtök 16:52

A Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) elfogadta a magyar kérést, így a bakui Európa Játékok elől kitérve, a tervezettnél egy héttel korábban, június 13-án és 14-én rendezik meg a budapesti Grand Prix-t.

Az olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatba tartozó verseny kapcsán már az új dátum szerepel az IJF friss versenynaptárában, s a döntést Nagy András szakágvezető is megerősítette a judoinfo.hu szaklapnak.

„Végül minden szerencsésen alakul, amit szakmai szempontok alapján szerettünk volna elérni, azt sikerült. Az új időpont miatt lesz két hét a budapesti verseny és az Európa-bajnokságnak kijelölt bakui Európa Játékok között, ráadásul a budapesti Grand Prix-t követően három napos nemzetközi edzőtábort rendezhetünk, ami ideális időpontban lesz a bakui viadal előtt” - mondta Nagy András.

A korábban áprilisra tervezett Eb azután került be a június 12. és 28. között sorra kerülő Európa Játékok programjába, hogy az eredeti házigazdától, Glasgow-tól februárban elvették a rendezés jogát.

Nagy András a bakui verseny kvalifikációs szabályairól azt mondta, eddig az Eb-kre minden ország kilenc férfi és kilenc női indulót nevezhetett. Ez a szabály nem változott, de az Európa Játékokra külön kvalifikációs rendszer is életbe lépett, a világranglista pontok alapján szerezhetnek kvótát a versenyzők, Bakuban ugyanis limitált lesz a súlycsoportok létszáma.