rss      tw      fb
Keres

Mayweather-Pacquiao - 74 millió dolláros rekordbevétel a jegyekből


MTI 2015. március 24., kedd 9:35

Minden idők legnagyobb jegybevételét hozza a jelenkor két legjobb profi ökölvívójának tartott amerikai Floyd Mayweather Jr. és a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao mérkőzése, amelyet május 2-án vívnak a felek Las Vegasban.

Bob Arum, Pacquiao menedzsere hétfőn közölte, hogy a 15 ezer belépő értékesítéséből összesen 74 millió dollár folyik be, ami 54 millióval több, mint az eddigi rekord. Azt Mayweather és a mexikói Canelo Alvarez meccse tartotta 2013 szeptembere óta.

Aki a helyszínen szeretné látni a nagy csatát, az 1500 dollártól (428 ezer forint) 10 ezer dollárig (2,8 millió forint) terjedő belépők közül választhat, a tévénézőknek pedig egyszeri 90-100 dollárt kell kifizetniük. Utóbbiból 300 millióra számítanak a szervezők, az összbevétel pedig 400 millió dollár körül lehet.

Minden idők legjobban fizető bokszmeccse Mayweathernek legalább 120, Pacquiaónak pedig minimum 80 millió dollárt garantál.

Az MGM Grand Hotelben sorra kerülő összecsapást váltósúlyban rendezik, s tétje három világbajnoki öv lesz, amelyből jelenleg kettő - a WBC-é (Boksz Világtanács) és a WBA-é (Boksz Világszövetség) - az amerikai, egy pedig - a WBO-é (Boksz Világszervezet) - a Fülöp-szigeteki ökölvívó birtokában van.

A 38 éves Mayweather eddigi mind a 47 profi meccsét megnyerte, míg a 36 esztendős Pacquiao mérlege 57 győzelem, öt vereség és két döntetlen.