rss      tw      fb
Keres

Sztrájkbizottság alakult a Magyar Posta értékszállító cégénél


MTI 2015. március 27., péntek 19:48

Sztrájkbizottságot alakított az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének a JNT Security Kft.-nél működő tagszervezete pénteken, miután a bértárgyalásokat csütörtökön megszakította - közölte a Munkástanácsok Országos Szövetsége az MTI-vel.

A Munkástanácsok Országos Szövetsége személy- és vagyonvédelmi ágazatát alkotó Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének 160 tagja dolgozik a JNT Security Kft.-nél.

A tárgyalások eddig nem vezettek eredményre, mert a munkáltató nem tudott ajánlatot tenni a munkavállalóknak a béreket illetően, arra hivatkozva, hogy nincs elfogadott 2015-ös üzleti tervük.

Közleményében a szakszervezet jelezte, hogy a sztrájkbizottság - a sztrájktörvény alapján - várja a munkáltató tárgyalási ajánlatát, hogy a bejelentéstől számított 7 napon belül megkezdhessék az egyeztető tárgyalásokat.

A szakszervezet emlékeztet arra, hogy joga van az egyeztető tárgyalás ideje alatt 2 órás figyelmeztető sztrájk meghirdetésére.

A JNT Security Kft. a Magyar Posta értékszállító és értékfeldolgozó leányvállalata, országszerte több helyszínen van telephelye, alkalmazottainak a száma 590.

A szakszervezet az MTI kérdésére közölte: az esetleges munkabeszüntetés az értékszállítás és a pénzfeldolgozás területén okozna fennakadásokat. Így a pénzmozgások, amelyekhez a Magyar Postának köze van, elakadhatnak, például a nyugdíj, a villanyszámla sem érkezne meg a várt időben.