rss      tw      fb
Keres

Eb-selejtezők - A montenegrói főtitkár szerint barbárként viselkedtek a szurkolók


MTI 2015. március 28., szombat 14:26

Elkeseredetten nyilatkozott a válogatott szurkolóiról a Montenegrói Labdarúgó Szövetség főtitkára azt követően, hogy a drukkerek rendbontása miatt kétszer is félbe kellett szakítani majd be is szüntették az orosz csapat elleni pénteki Európa-bajnoki selejtezőt.

„Ezek az emberek az éneklik, +Szeretünk Montenegró+, a következő pillanatban pedig dobálni kezdik az ellenfelet, és minden adódó alkalommal inzultálják őket, ez egyenesen képmutatás - nyilatkozta Momir Djurdjevac. - Úgy viselkedtünk, mint a barbárok, ez tragédia. Egyszerűen nem érdemeljük meg, hogy az ország, a válogatott ott legyen egy nagy nemzetközi tornán."

Hozzátette: a válogatott játékosainak legnagyobb álma volt, hogy kijussanak a kontinensviadalra, ám a szurkolók megfosztották őket ettől.

A Podgoricában rendezett összecsapáson rögtön a kezdő sípszó után egy petárdával fejbe dobták a vendégek kapusát, Igor Akinfejevet, akit kórházba kellett szállítani.

A második játékrész közepén aztán az orosz együttes jutott büntetőhöz, melyet Vukasin Poleksic, a Pécs kapusa hárított, majd ezek után az oldalvonalnál a két csapat játékosai és a stábtagjai összeverekedtek, miután újabb orosz játékost dobtak meg a nézőtérről. Az incidenst követően előbb az orosz, majd a hazai futballisták is bevonultak az öltözőbe, a hangosbemondón keresztül pedig arról tájékoztatták a nézőket, hogy a játékot nem folytatják.