rss      tw      fb
Keres

Frontálisan összeütközött két autóval egy teherautó Egyiptomban, sok halott


MTI 2015. március 30., hétfő 11:43

Elvesztette uralmát járműve fölött, majd a szembejövő forgalomba hajtott és két személygépkocsival frontálisan összeütközött egy teherautó vezetője Felső-Egyiptomban a hétfőre virradó éjjel, legkevesebb 16 ember, köztük három gyermek halálát okozva.

A balesetnek hét sérültje is van, hármuk állapota válságos. A szerencsétlenség a Nílus-parti Szóhág várostól a Vörös-tengerhez vezető sivatagi műúton történt. A tartományi rendőrfőnök szerint a szemközti sávba áttérő teherautó egy mikrobusznak és egy személygépkocsinak ütközött.

Egyiptomban nem ritka az ehhez hasonló tragédia; egy hete 12 munkás vesztette életét, amikor az őket szállító autóbusz egy csatornába hajtott az el-gízai piramisok közelében. Évente sok ezren halnak meg közúti balesetekben, amelyek oka gyakran az országutak rossz állapota és a gyorshajtás.

Egyiptomi lapokban állandó téma, hogy a megengedettnél jóval nagyobb óraszámban dolgoztatott busz- és teherautósofőrök közül sokan állandóan mesterséges serkentőszerek hatása alatt vezetnek.