rss      tw      fb
Keres

Klik: száznegyvennégy iskolában indul testmozgásra ösztönző program


MTI 2015. március 31., kedd 9:44

Száznegyvennégy iskolában valósít meg testmozgásra és közös játékra ösztönző programokat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), hogy erősítsék a befogadás és az önkéntesség értékeit - tájékoztatta a központ kedden az MTI-t.

A száznegyvennégy általános- és középiskolában hétszázmillió forint uniós támogatásból megvalósuló Testmozgás az iskolában (Te is) program legfőbb célja, hogy a közösségi programokban azok a gyerekek vegyenek részt, akik hátrányos helyzetű települések iskoláiban tanulnak vagy maguk is hátrányos helyzetűek - olvasható a Klik közleményében.

A program keretében a gyerekek a tanítási órákon kívül önkéntes diákok irányításával, támogatásával játszhatnak és sportolhatnak együtt az iskolákban, ezáltal a kötelező testnevelésórák mellett élményszerű, közösségi, „a társas kohéziót erősítő” eseményeken is részt vehetnek.

A Te is program szakmai vezetője, Simonné Goschi Gabriella szerint a program koncepciójának az az alapja, hogy a gyerekek játékosan sajátítsanak el fontos készségeket, a csapatmunka pedig bizalmat ébreszt társaik és önmaguk iránt, illetve elfogadásra ösztönöz. A programban a gyerekek tapasztalatot gyűjtenek munkaszervezésben, irányításban, segítségnyújtásban - olvasható a közleményben.

A program koncepcióját és módszertani alapjait a Magyar Diáksport Szövetség fejlesztette ki.