rss      tw      fb
Keres

Tapolcai választás - Sallee Barbara: jobban ki kellene használni a badacsonyi régióban rejlő lehetőségeket


MTI 2015. március 31., kedd 21:18

A badacsonyi régió a környék turisztikai vonzáspontja lehetne, ha jobban kihasználnák a lehetőségeket - jelentette ki a Veszprém megyei időközi választáson induló LMP-s képviselőjelölt kedd este a párt badacsonytomaji lakossági fórumán.

Sallee Barbara azt mondta, a magyar vidék a „tele van kiaknázatlan kincsekkel”. Hozzátette, humánökológusként ismeri a vidék fenntartható fejlődésének módszertanát és eszköztárát, helyben élőként pedig tisztában van a környék problémáival.

Elmondta, más-más megoldásokra van szükség a Balaton-felvidéken, a kis falvakban, Tapolca, Sümeg és Ajka térségében.

A turizmusfejlesztés egyik fontos lépésének tartaná, ha a nem közvetlenül Balaton-parti „háttértelepüléseket", valamint Tapolcát is összekötnék a tó körüli kerékpárúttal. A kerékpáros turizmus a helyi szállásadók és vendéglátók forgalmát is fellendítené, e mellett a boltok, piacok, szolgáltatók is profitálhatnának az így megnövekedett vendégforgalomból.

Sallee Barbara hozzátette, a kivándorlás problémáját a helyi adottságokra építkezve orvosolná. Úgy fogalmazott: „mi nem összeszerelő gyárakban gondolkodunk", ahol „minimálbérért, minősíthetetlen körülmények között az embereket kiszivattyúzva dolgoztatnak", hanem olyan kis- és középvállalkozások erősítésében, amelyek a helyieknek adnak munkát.

Az Ajka környékén élők munkalehetőségeinek bővítésérére „az épületszigetelési deficitek” megoldásában lát lehetőséget, melyek által „mindenki zsebében több pénz maradna, mert kevesebbet kellene fűteni” - mondta.

Sallee Barbara a lakossági fórumon megjelent badacsonyörsieknek jogászai segítségét ajánlotta fel az ivóvíz-ellátási problémáik megoldásához.

Elmondta, civilként kérte fel képviselőjelöltnek az LMP, amelyről azt mondta, hogy „nem a régmúlt üzenete", hanem egy nem szélsőséges, tiszta erő. Megjegyezte, kampányukat is értékek mentén folytatják, megszólítva azokat a szavazókat is, akik „kiábrándultak az elmúlt öt év semmittevéséből, hozzá nem értéséből”.

Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A választást április 12-én tartják meg.