rss      tw      fb
Keres

Princzinger Péter váltja Kerpen Gábort az Oktatási Hivatal élén

MTI 2011. január 3., hétfő 19:14

Princzinger Péter jogász, ügyvéd váltja Kerpen Gábort az Oktatási Hivatal élén - tudta meg az MTI a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkárságán hétfőn.

Az államtitkárság megerősítette a FigyelőNet azon információját, miszerint az eddigi pozícióját mindössze három hónapig betöltő szakember a jövőben a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium fennhatósága alatt működő Wekerle Sándor Alapkezelő oktatási igazgatói és stratégiai koordinátori munkakörét tölti be.

A váltás okáról azt közölték az MTI-vel, hogy Kerpen Gábor mandátuma lejárt, s a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól kapott felkérést az említett feladatra.

Az MTI úgy tudja, hogy Princzinger Péter hétfőn már elfoglalta hivatalát.

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szeptemberben jelentette be, hogy Kerpen Gábort, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) korábbi elnökét kérte fel a nemzeti erőforrás minisztere az Oktatási Hivatal elnökének. Akkor azt mondta, hogy olyan elnököt kerestek az Oktatási Hivatal élére, aki személyében reprezentálja azt a megváltozott értékrendet, amit az oktatásirányításban közvetíteni akarnak - fogalmazott a kereszténydemokrata politikus, hozzátéve: a pedagógusok állnak az oktatásirányítás középpontjában, csak így tudnak gyermekközpontú iskolákat és oktatást kialakítani.

Kerpen Gábor akkor az elkövetkező időszak egyik legfontosabb feladatának az őszi érettségik zökkenőmentes lebonyolítását nevezte. Kitért arra is, hogy információi szerint az Oktatási Hivatal jelentős pénzhiánnyal küzd. Ezt meg kell vizsgálni, s ki kell deríteni - ha így van - mi ennek az oka - fogalmazott az új elnök.

Princzinger Péter korábban az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda igazgatója volt, Pokorni Zoltán oktatási minisztersége idején az Educatio

Közhasznú Társaság ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett.