rss      tw      fb
Keres

A republikánusok negyede szerint Obama lehet az Antikrisztus

MTI 2010. március 25., csütörtök 21:43

Az amerikai republikánus szavazók 24 százaléka szerint talán Obama az Antikrisztus - derült ki a Harris Poll friss felméréséből.

A liberális orgánumok egyértelműen Obama sikerének és a republikánus ellenzék vereségének könyvelik el az egészségügyi reformtörvény kongresszusi elfogadását.

Obama "sikere" azonban csak még inkább feltüzelni látszik az elsősorban az Egyesült Államok középső régióiban élő evangéliumi keresztényeket; George Bush az ő támogatásukkal lehetett nyolc éven át elnök. Ez a csoport hivatalba lépése óta démonizálja Obamát.

A Harris Poll adatai szerint a republikánus érzületű szavazók 57 százaléka meg van győződve arról, hogy Obama valójában muszlim, csak titkolja. (Az elnök, jóllehet gyerekkorában évekig élt a világ legnépesebb muszlim országában, Indonéziában, keresztény vallású és már több ízben cáfolta, hogy a muzulmán lenne.)

A republikánusok 45 százaléka, az összlakosság egynegyede továbbra is úgy hiszi, hogy Obama nem az Egyesült Államokban született, így nem törvényesen tölti be az elnöki posztot.

A republikánusok 67 százaléka gondolja azt, hogy Obama szocialista. A megkérdezettek 38 százaléka Obamát Hitlerhez hasonlította, azt állítva, ugyanolyan dolgokat tesz, mint egykor a náci diktátor.

A Harris Poll rámutatott: a tudatlanság a táptalaja az ostobaságoknak, az iskolázottság viszont hatékony ellenszere azok terjedésének. Az alacsonyabb iskolázottságúak között lényegesen nagyobb azoknak az aránya, akik hisznek az említett butaságokban.

A felmérés - amelynek teljes adatait csak pénteken teszik közzé - arról tanúskodik: a republikánusok jelentős százalékarányban rasszistának, Amerika-ellenesnek és olyannak tartják Obamát, aki "azt akarja, hogy a terroristák győzzenek".