rss      tw      fb
Keres

Aktív szerepet szeretne vállalni az eseményekben

                 Sebők Anna


És ez kinek jó?

„Schmitt Pál köztársasági elnök európai uniós ügyekkel foglalkozó külföldi újságírókat Budapesten fogadva azt mondta, bár az elnökség idején a kormányé a főszerep, ő maga is szeretne aktív szerepet vállalni az eseményekben. Úgy fogalmazott: minden lehetőséget meg kíván ragadni az ország nemzetközi megbecsülésének javításáért ’egy meglehetősen ellentmondásos időszak után’. Hangsúlyozta, Magyarországon sajtószabadság van, teljes és maradéktalan.”

Schmitt Pál, a Japán Szent Hagyaték Arany-Ezüst Csillagja és Spanyol Katolikus Izabella Nagykereszt kitüntetettje (Wikipédia) azt mondta: „…ő maga is szeretne aktív szerepet vállalni az eseményekben:…minden lehetőséget meg kíván ragadni az ország nemzetközi megbecsülésének javításáért” „Magyarországon sajtószabadság van, teljes és maradéktalan.”

Én már álmatlanul vártam, megszólalását. Hál’ istennek, megtörtént! Hál’ istennek, verbálisan és nem betűvetéssel. Igényei szerint aktívabb szerepet akar és minden lehetőséget meg kíván ragadni az ország nemzetközi megbecsülésének javításáért. Még utolérheti Orbán Viktor sikerét.

Megmondta Schmitt Pálnak valaki, hogy ezért még nem jár egy elnöki rezidencia?

Alkotmánymódosítással még a gyerekeik életük végéig örökölhetik az elnökpapa kiváltságait, ahogy természetesen az egész uralkodó osztály elitjének utódai is a felmenőik kiváltságait.

Elsőnek, elnöksége első döntésével a „Schmitt Pál által alapított, Schmitt Pál nevével bevésett, Köztársaság Elnökének Érdemérme és a Köztársaság Elnökének Díszoklevele Érem nevű kitüntetéseket adja át, melyek odaítéléséről ő maga dönt”. Következő, általa alapított kitüntetése a magyar nyelvújítás úttörőinek készülőben van. Az elmúlt időben több olyan, neki tulajdonított írás jelent meg, amelyben egy elavult magyar nyelvtani forma korszerűbb grammatikával fogalmazódott. A bal és liberális és a balliberális sajtó ármánykodása léket akart verni az Elnök Úr magyar nyelvtant tudó kiváló és a nagyon kiváló minősítése közé. Azok, akik áskálódással hibának titulálták az Elnök Úr által aláírt nyelvtani korszerűsítéseket, jobb, ha megtudják, hogy a magyar nyelvtan szabályai az Elnök Úr grammatikája szerint fognak módosulni. És ezek után minden általa írt, akár módosított magyar nyelvtani szabályhoz kötelesek alkalmazkodni. Ha naponta, akkor naponta. Az Elnök Úr pedig a jövőben igyekszik verbálisan többet, írásban kevesebbet kommunikálni a rosszindulatú és tudatlan médiával.


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!