rss      tw      fb
Keres

Az amerikaiak több mint fele egyetért Obama afganisztáni politikájával

MTI 2010. március 29., hétfő 12:37

Az amerikaiak több mint fele támogatja Barack Obama Afganisztánnal kapcsolatos politikáját - derül ki a Washington Post című lap által vasárnap közreadott közvélemény-kutatásból.
Az ezerfős mintán március 23. és 28. között elvégzett felmérés szerint Obama afganisztáni politikájával az amerikaiak 53 százaléka ért egyet. Az elnöknek ebben a kérdésben a legmagasabb a támogatottsága az összes általa kezelt problémakör közül.
A felmérés szerint az elnök általános támogatottsága ugyancsak 53 százalékos. A közvélemény-kutatás megállapította, hogy az amerikaiak mindössze 35 százaléka nem támogatja a Fehér Ház afganisztáni irányvonalát.
A demokraták a republikánusokénál nagyobb bizalmat élveznek az afganisztáni probléma kezelése terén. A kormánypárt támogatottsága 43, az ellenzéki párté pedig 33 százalékos ebben a kérdésben.
Barack Obama, aki elnökségének kezdete óta vasárnap először látogatott el Afganisztánba, az ország államfőjétől, Hamid Karzaitól elsősorban azt kérte, hogy a korrupció elleni küzdelemre összpontosítson.