rss      tw      fb
Keres

A G8 külügyminiszterei elítélik a moszkvai metrórobbantásokat

MTI 2010. március 30., kedd 2:39

A hét fejlett ipari országot és Oroszországot tömörítő G8 külügyminiszterei kétnapos tanácskozásuk megnyitóján "határozottan elítélték" a moszkvai metrórobbantásokat.

A hétfőn éjjel kiadott közös nyilatkozatban a Nyolcak szolidaritásukat és támogatásukat fejezik ki az orosz néppel, az orosz vezetéssel. A dokumentum kiemeli: a Nyolcak eltökéltek a nemzetközi terrorizmus elleni harc fokozására - közölte újságírókkal Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

A vendéglátó Lawrence Cannon kanadai külügyminiszter a nyilatkozatról tájékoztatva hangsúlyozta: a miniszterek követelik, hogy valamennyi felelőst állítsák bíróság elé, és ígéretet tesznek, hogy a jövőben is együttműködnek a terroristák elleni harcban a biztonságos világ megteremtése érdekében.

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter egy kanadai televíziónak adott nyilatkozatában ítélte el a moszkvai metrórobbantásokat.

"A terroristák közös ellenségeink"; "akár a moszkvai metróban, a londoni földalattin, egy madridi vonaton vagy egy New York-i irodaházban lépnek fel, ugyanazzal az ellenséggel van dolgunk" - mondta Hillary Clinton a CTV-nek adott interjúban.

Hétfő reggel két pokolgép robbant két moszkvai metróállomáson, a merényleteknek 38 halálos áldozata volt.