rss      tw      fb
Keres

KDNP: április 11-én a választók ítélik meg a miniszterelnök tevékenységét

MTI 2010. április 1., csütörtök 13:48

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint április 11-én a választók ítélik meg Bajnai Gordon kormányfő tevékenységét.

Halász Zsuzsa, a párt szóvivője a kormány tevékenységét értékelő miniszterelnöki nyilatkozatra reagálva csütörtökön az MTI-nek azt mondta: lehet, hogy Bajnai Gordon sikeresnek, szerényebben szólva eredményesnek tartja a válságkezelést, de a dolog úgy áll, hogy április 11-én a választók fogják megítélni tevékenységét.

Most azt lehet látni, hogy a magyar emberek őt és általa emlegetett "bölcs parlamenti többséget" messze fogják zavarni, mert a kormányfő szavaival élve, szeretnék az elviselhetetlent elkerülni - mondta.

Bajnai Gordon csütörtöki, a Parlamentben tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján azt mondta: Magyarország a válságkezelés legnehezebb szakaszán túljutott, de a válság még nem ért véget. A miniszterelnök szerint a válságkezelés sikeres volt, "szerényebben szólva pedig eredményes".

Bajnai Gordon szerint a válságból le kell vonni a tanulságokat, mint egy súlyos betegségből, amely életformaváltást követel. A tanulságokat két közmondásban foglalta össze: "sosem szabad tovább nyújtózkodnunk, mint ameddig a takarónk ér", illetve "ki mint vet, úgy arat".

A KDNP szóvivője ezekre reagálva azt mondta, annak örülnek, hogy Bajnai Gordon magyar közmondásokban elég jó, azokból kettőt is ismer. Ha az MSZP és "tettestársa" az SZDSZ politikai elitjét tekintik, akkor ők "igen jól arattak és a takarójuk is elég nagy volt" - fogalmazott Halász Zsuzsa, példaként említve Hagyó Miklóst, Zuschlag Jánost, Mesterházy Ernőt, Hunvald Györgyöt, Benedek Fülöpöt. A sort hosszan lehetne folytatni - közölte.

Halász Zsuzsa a munkahelyek megőrzéséről, a tartós gyarapodás útjára lépésről, a Nemzetközi Valutaalap mentőövéről szóló kormányfői kijelentésekre egy másik magyar közmondást ajánlott a miniszterelnök figyelmébe:"a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát", amíg ez megtörténik már csak tízet kell aludni.