rss      tw      fb
Keres

Demonstrálni mindenáron?

Sipos András

Kedd este fél kilencre Ungár Klára a Szabad Emberek Magyarországért párt nevében tüntetésre szólít az egykori gettó területére.

"Nem vagyunk hajlandóak elfogadni, hogy embereknek saját hazájukban bujkálniuk kelljen. Nem fogadjuk el, hogy ne vállalhassák önmagukat, ne ülhessék meg békésen vallási ünnepeiket. És nem fogadjuk el azt sem, hogy a rendőrség rongálás miatt indított eljárást, miközben nyilvánvaló, hogy gyűlölet-bűncselekmény, közösség elleni erőszak történt. Mutassuk meg, nem fogadjuk el, hogy Budapesten 2010-ben nem lehet kipában az utcán mutatkozni. Mutassuk meg vallásos zsidó honfitársainknak, hogy vannak, akikre számíthatnak, hogy többen vagyunk, mint a kődobálók!"

Így szól a felhívás. El is megyek, mert a céllal egyetértek. Ferge Zsuzsával is egyetértek, aki a makói eset után azt mondta: "mutassuk meg magunkat, hogy vagyunk - amíg lehet."

Az viszont mélységesen lehangol, hogy Ungár egy párt nevében szólít meg. Egy jobb-híján párt nevében. Hová tűntek a szabadelvűek? Leszalámizták önmagukat, és most néhányan oldalvizeken próbálnak visszahajózni a politikai fősodorba. Nem tetszik, hogy Ungár paravánt tart maga elé. Szólítson meg saját nevében - és bárhová követem!


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!