rss      tw      fb
Keres

Pápa: "a papok legyenek a gonosz felett aratott győzelem hírnökei"

MTI 2010. április 5., hétfő 15:02

A papok legyenek a gonosz feletti győzelem hírnökei - hangsúlyozta XVI. Benedek pápa húsvét hétfőn a Róma melletti Castelgandolfóban elmondott Regina Coeli (Mennynek királyné asszonya) imájában.

A katolikus egyházfőt hívők százai tapsolták meg. XVI. Benedek kiemelte a papok szerepének fontosságát egy olyan időszakban, amikor az egyházat hetek óta megrázkódtatások érik európai és amerikai papok szexuális visszaéléseinek napvilágra kerülése miatt.

"Mint mindenki, aki a keresztségben részesült, küldetésül kapjuk, hogy Krisztus angyalai, hírnökei legyünk", de "a papoknak, Krisztus szolgáinak ez különösen a feladatuk" - hangsúlyozta XVI. Benedek.

"Krisztus hírnökének lenni azt jelenti, hogy hirdetjük a feltámadásáról szóló hírt, így "a gonosz és a halál felett aratott győzelem hírnökei vagyunk".

A pápa nyugodtnak és pihentnek látszott a kimerítő nagyhét, a keresztények legnagyobb ünnepe és a pedofil botrányok sorozata után, amelyekben még őt is meggyanúsították azzal, hogy a Hittani Kongregáció vezetőjeként pedofil bűncselekményeket tussolt el.

A Regina Coeli ima elmondása után, amely húsvétkor az úrangyala imáját helyettesíti, a pápa hat nyelven (franciául, angolul, németül, spanyolul, lengyelül és olaszul) üdvözölte a castelgandolfói rezidencia udvarán összegyűlt híveket.

Többek kezében a pápát támogató transzparensek voltak. Az egyiken, amelyet apácák mutattak fel, az állt olasz nyelven, hogy "Őszentsége, melletted vagyunk".