rss      tw      fb
Keres

Vitára hívja Bokros Lajost az LMP

MTI 2010. április 6., kedd 13:58

A Lehet Más a Politika (LMP) szakszóvivője, Scheiring Gábor gazdaságpolitikai vitára hívja Bokros Lajost, az MDF miniszterelnök-jelöltjét.

Az LMP MTI-hez eljuttatott keddi közleménye szerint a vita alkalmat adna arra, hogy "Bokros Lajos végre megismerje az LMP gazdaságpolitikai programját", és világossá válna az LMP és az MDF gazdasági filozófiája, valamint a két közgazdász-generáció felfogása közötti különbség.

Scheiring Gábor, az LMP országos listájának nyolcadik helyén szerepel, a 29 éves közgazdász az angliai Cambridge-i Egyetem doktorandusza, számos tanulmány és tanulmánykötet szerzője, szerkesztője.

Az LMP korábban már javasolt vitát a pártok listavezetői között. Az erről szóló pénteki egyeztetésen a Fidesz és a Civil Mozgalom képviselői nem jelentek meg. A másik négy, országos listát állító párt végül nem tudott megegyezni a részletekben. Csak annyit fogadtak el, hogy közös levélben szólítják fel a vitán való részvételre Orbán Viktort, a Fidesz elnökét.

Pusztai Erzsébet, az MDF pártigazgatója kedden közölte: Bokros Lajos, az MDF kormányfőjelöltje továbbra is várja április 8-án, délelőtt tizenegy órára az országos listát állító pártok miniszterelnök-jelöltjeit a nyílt vitára.