rss      tw      fb
Keres

Március 15. - Kontrát Károly szerint a kormányzat küldetése: kiállás a nemzetért

MTI 2011. március 10., csütörtök 12:09

A jelenlegi kormányzat küldetése: kiállás a nemzetért - hangoztatta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 163. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen csütörtökön a tárca épületében, Budapesten.

Kontrát Károly az ünnepségén elmondott beszédében úgy fogalmazott: a most készülő új alkotmánnyal 21 évvel a rendszerváltozás után az ország új fejezetet nyit, lezárhat egy átmenetei korszakot, és öntudatos, sikeres lehet.

Az államtitkár kiemelte, hogy 1848-hoz hasonlóan ma is összetartásra és kitartásra van szükség, hogy letudhassuk hatalmas államadósságunkat, s egy működésében megújult országot adhassunk át gyermekeinknek.

Magyarországon mindig volt egy olyan nemzedék, amely az életét, a szabadságát, mindenét kockáztatta azzal, hogy kiállt az országért - közölte az államtitkár, azt hangsúlyozva, hogy a nemzetért való kiállásra ma is szükség van, és ez szívós munkát jelent, mert csak így lehet talpra állni.

Kontrát Károly azt mondta: 1848-ban egységes volt a nemzet, 12 egyszerű mondattal fogalmazták meg azt, amit az egész nemzet akart, azzal mondták el, mi a szándékuk. Kormányt alakítottak, az ország gazdasági és politikai rendszerét átalakították, és miközben idegen uralom alatt voltak, megálmodták Magyarország függetlenségét.

Ez a győzelem ma is bennünk él, ezért a magyar történelem legszebb napján a tisztelet, a hit, és a bátorság előtt tisztelgünk - fogalmazott a politikus.

A közelgő nemzeti ünnep alkalmából Pintér Sándor belügyminiszter köztársasági elnöki kitüntetéseket, Életmentő Emlékérmeket, valamint miniszteri elismeréseket adott át.