rss      tw      fb
Keres

Alkotmányozás - Jobbik: a kormány csak a saját elképzeléseit erőlteti

MTI 2011. március 10., csütörtök 12:10

A Jobbik szerint a Fidesz-KDNP alkotmánytervezetével a kormánypártok nem változtatnak azon a politikán, hogy csak a saját elképzeléseiket erőltetik rá az országra - fogalmazott Novák Előd országgyűlési képviselő csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus szerint az új alaptörvény-tervezetben foglalt újdonságok "még a társadalom többségének igényeit sem fejezik ki". Novák Előd abszurdnak és pökhendinek nevezte, hogy az új alkotmány végén szerepelnének az azt megszavazó országgyűlési képviselők nevei, hiszen ezzel a "fideszes és kereszténydemokrata képviselők tulajdonképpen beírnák saját magukat az alaptörvénybe".

A Jobbik nem ért egyet a gyermekek után járó extra szavazati jog bevezetésével. A vármegyerendszer visszaállítását a Jobbik támogatja - mondta, hozzátéve: a gond csak az, hogy "bár a Fidesznek mindig erőssége volt a szimbólumok megjelenítése, de ezt nem követte tartalom".

"Bár a Fidesznek mindig erőssége volt a szimbólumok megjelenítése, de ezt nem követte tartalom" - indokolt. Novák Előd megerősítette, hogy a Jobbik várhatóan nem szavazza meg az új alkotmányt annak áprilisra tervezett zárószavazásán.