rss      tw      fb
Keres

Március 15. - Pósán László: a történelem ismétli önmagát

MTI 2011. március 15., kedd 13:18

A történelem ismétli önmagát - vont párhuzamot az 1848-as Batthyány-kormány és a második Orbán-kormány megalakulásának körülményei között Pósán László (Fidesz) országgyűlési képviselő, a párt helyi elnöke kedden a március 15-i debreceni ünnepségen.

Mint ahogy a Batthyány-kormány 1848-ban, úgy a mostani kormány is üres államkasszát, magas államadósságot és pangó gazdaságot örökölt - mondta a szónok, hozzátéve: mint ahogy akkor, most sem új adók kivetése, hanem a közteherviselés szélesítése jelenthet megoldást.

Folytatva a párhuzamot, miszerint 1848-ban Magyarország Kossuth pénzügyminisztersége idején függetlenítette magát a bécsi banktól, Pósán László felidézte: a 2010 májusában hivatalba lépett kormány első lépése volt, hogy a nemzeti önrendelkezés útjára lép, s nem fogadja el, hogy az IMF határozza meg az ország pénzügyi lehetőségeit.

Pósán László a továbbiakban arról beszélt, hogy elkezdődött az ország rendbetétele: a rendőrség megerősítése, az elmúlt 8 év visszaéléseinek kivizsgálása, számonkérése, a kisebb parlament magvalósítása, új médiatörvény született, s húsvétra új alaptörvénye lesz az országnak.

Ugyanakkor - tette hozzá - Magyarország talpra állítása, a fejlődés ma is csak munkával érhető el.

"A mai kormány és parlament feladata, hogy a magyar társadalom egy részét, nem kis részét, újra meg kell tanítani dolgozni" - mondta Pósán László a megemlékezésen, mintegy kétezer ünneplő előtt.

Beszédét követően a kormányhivatal, az önkormányzatok, a pártok, a rendvédelmi szervek és a civil szervezetek képviselői megkoszorúzták a Nagytemplom előtti Kossuth-szobrot.