rss      tw      fb
Keres

Március 15. - MDF: az ország helyzete hasonló, mint másfél évszázada

MTI 2011. március 15., kedd 14:06

Az MDF szerint Magyarország mai helyzete számos elemében hasonlít a másfél évszázaddal korábbihoz, romokban az ország gazdasága és morálja, veszélybe került a jólét és szabadság demokratikus eszménye.

Az MDF sajtóosztályának a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében az áll: a hazai polgárság 1848 márciusában kirobbanó forradalma egy új nemzedék lázadása volt egy lezüllött, korrumpálódott, avítt rendszerrel szemben. A márciusi ifjak ki merték mondani, hogy elegük van mindabból, amit az uralkodó elit mindaddig művelt Magyarországgal.

"Helyzetünk ma is számos elemében hasonlít a másfél évszázaddal korábbihoz. Romokban az ország gazdasága és morálja. A jólét és szabadság demokratikus eszménye veszélybe került. (...) 1848 fiataljai igazi nyilvánosságot és sajtószabadságot akartak és nem olyat, amelyet Európa elítél" - írták, hozzátéve, hogy az új nemzedék most is itt kopogtat, sommás véleménye van a mai helyzetről, és ennek jelét is adja: "nem megy el szavazni, mert hiteltelennek tartja azokat, akik a kopogtatócédulák betakarításával kisajátítják maguknak a választásokon való indulás lehetőségét".

Az MDF szerint azonban ilyen "trükkökkel" csak ideig-óráig lehet megállítani a történelem kerekét, az új nemzedék előbb vagy utóbb, de helyet követel magának.