rss      tw      fb
Keres

Március 15. - Kormánypárti ifjúsági szervezetek: 1848 üzenetét kell képviselnie minden fiatalnak az alkotmányozásban

MTI 2011. március 15., kedd 16:19

1848 üzenetét kell képviselnie valamennyi magyar fiatalnak a jelenleg zajló alkotmányozás folyamatában; ennek a nemzedéknek a sikere lehet, hogy húsz évvel a rendszerváltás után végre új fejezetet lehet nyitni Magyarország történelmében, és le lehet zárni egy átmeneti, bizonytalan és sikertelen korszakot - emelte ki az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 163. évfordulóján kedden a fővárosban.

Stágel Bence a kormánypártok ifjúsági szervezeteinek ünnepségén hangsúlyozta: óriási lehetőség ez számukra, hiszen a múltból építkező, a jövő nemzedékek érdekeit képviselő alaptörvény születhet, ami Magyarország talpra állítását szolgálja. "Olyan alkotmány, ami nevén nevezi az országot - Magyarország, ami nem hordozza a diktatúra jegyeit, ami tartalmazza, hogy mi, magyarok egész történelmünk során a keresztény civilizáció részeként határoztuk meg magunkat, ami az értékteremtő munkára és a vállalkozás szabadságára építi a gazdaságot, ami megvédi a házasság és a család intézményét, ami védi a magzati életet, és ami hatékonyan megakadályozza az ország végletekig menő eladósítását" - sorolta a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője. Hozzátette: ma a fiataloké a feladat, csendes forradalommal kell megmutatniuk: szavak és tettek nem különbözhetnek, nem lehet büntetlenül hazudni, titkos paktumok alapján irányítani az országot, Európa színpadáról becsmérelni hazánkat, elfelejtkezni a nemzet közösségéről, és végezetül nem lehet becsapni az embereket.

Gaal Gergely, az IKSZ elnökhelyettese kiemelte: hosszú évek óta először van okunk a derűlátásra, hiszen "az elmúlt egy évben jelentős lépések történtek a korábbi kormányzatok által tudatosan gyengített nemzeti önbecsülés helyreállítására". Elérkezett a korszak, amikor az Európai Unió soros elnökeként végre elfoglalhattuk méltó helyünket a világ nemzetei között, amikor végre nem kell szégyenkeznünk országunk vezetői miatt - fogalmazott.

Sölch Gellért, a XI. kerületi Fidelitas elnöke arról beszélt, hogy a fiatalok országszerte kiveszik részüket a nemzeti újjászervezésből.

Az ünnepség végén az ifjúsági szervezetek képviselői koszorút helyeztek el Irinyi János XI. kerületi szobránál.