rss      tw      fb
Keres

Hende: sok tennivalónk van még a szabadság terén

MTI 2011. március 15., kedd 18:31

Sok tennivalónk van még a szabadság terén, nemzedékünk feladata és küldetése, hogy kiszabaduljunk az országot fojtogató adósságcsapdából - hangoztatta a nemzeti ünnepen mondott beszédében kedden a Vas megyei Táplánszentkereszten Hende Csaba.

"Jelenleg tízszer annyit költünk minden évben adósságunk visszafizetésére, mint amennyit például a haza védelmére fordítunk", nem jut elegendő pénz kórházakra, munkahelyteremtésre, nem jut pénz az életünkhöz alapvetően szükséges dolgokra sem - mondta a honvédelmi miniszter.

"Akárki mit ábrándoz, csak a vagyonos nemzet szabad" - idézte Széchenyi István szavait.

Hende Csaba szerint ha nemcsak az eszünkbe vesszük, hanem a szívünkbe is engedjük ezt a mondatot, rá kell ébrednünk, hogy nagyon is sok teendőnk van még a szabadság terén.

Szavai szerint a mi nemzedékünk feladata és küldetése, hogy kiszabaduljunk az adóság csapdájából, amely most már nem a jövőnket, hanem a mindennapjainkat emészti el.

"A mi feladatunk, hogy visszaadjuk az országnak az önrendelkezés szabadságát, hogy megszabadítsuk az országot a fojtogató terhektől" - mondta.

Csak akkor számíthatunk arra, hogy a dolgok kedvezően alakulnak, "ha a gondviselés is mellénk áll, és ha mi is megtesszük a magunkét" - fűzte hozzá a politikusa, aki az egyéni országgyűlési választókerületéhez tartozó községben mondott beszédet a nemzeti ünnepen.

"A mi nemzedékünk sem rosszabb, mint az 1848-49-es szabadságharcosoké", vagy azoké, akik ezer esztendőn át felépítették, megtartották és megvédték ezt a hazát - jelentette ki.

"Mindannyiunkat a hitnek kell vezetnie, a hitnek abban, hogy mi, akik ebben a hazában élünk, összetartozunk, s a hitnek a magyar szabadságban. Nagy ajándék, hogy ezért a hitért nekünk most nem meghalnunk, hanem élnünk és dolgoznunk kell" - mondta Hende Csaba.