rss      tw      fb
Keres

Visszavonta lakcímbejelentési rendeletét a salgótarjáni önkormányzat

MTI 2011. március 24., csütörtök 17:06

Salgótarján önkormányzata csütörtökön hatályon kívül helyezte múlt évi, a lakcímbejelentés szabályait megszigorító rendeletét, mert azt jogszabálysértőnek minősítette a Nógrád Megyei Kormányhivatal.

Tavaly márciusban úgy döntött a közgyűlés, hogy a városban kizárólag komfortos lakásba lehet beköltözni, és az egy emberre jutó lakrész nem lehet kevesebb hat négyzetméternél.

A szigorítás oka az volt, hogy az utóbbi években egyre gyakrabban költöztek Salgótarjánba olyan emberek, akik akár komfort nélküli lakásokban is meghúzták magukat, emellett az is egyre jellemzőbbé vált, hogy ezekbe az ingatlanokba jóval többen költöztek be, mint amit azok mérete megengedett.

A közgyűlés csütörtöki ülésén Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz) ismertette: a kormányhivatal a rendelet hatályon kívül helyezését kérte, mert a vonatkozó jogszabályok nem adnak felhatalmazást arra, hogy a helyi önkormányzat e tárgykörben rendeletet alkosson.

A lakcímbejelentés szabályait egy 1992. évi törvény és egy, a törvény végrehajtására vonatkozó 1993. évi kormányrendelet szabályozza.

A polgármester elmondta: a rendelettel lakossági igényt szerettek volna kielégíteni. Hozzátette, felkérte a bérlakásokat kezelő Salgó Vagyon Kft. és a polgármesteri hivatal munkatársait, találjanak lehetőséget arra, hogy kezelni lehessen "az életminőségellenes problémákat", és reméli, hamarosan a közgyűlés elé kerülhet az a tervezet, amely orvosolja ezt a kérdést.