rss      tw      fb
Keres

Nem lesz katolikus iskola és óvoda Tatán

MTI 2011. március 29., kedd 18:00

A győri egyházmegye visszalépett attól a tervtől, hogy katolikus iskolát és óvodát létesítsen Tatán, ezért a szerdai testületi ülésen az önkormányzat nem tárgyalja a kérdést, viszont támogatja a református egyház óvodaindítási igényét - közölte Michl József polgármester kedden az MTI-vel.

A kereszténydemokrata politikus sajnálatát fejezte ki, mert értékteremtőnek ítéli a katolikus intézmények létrehozását, egyúttal emlékeztetett arra, hogy a helyi képviselő-testület februári döntésével támogatta a keresztény szellemiségű iskolát és óvodát.

Korábbi sajtóhírekből ismert, hogy a Jázmin utcai iskolában két katolikus első osztályt, a Fazekas utcai intézményben két ötödik osztályt terveztek, felmenő rendszerben. Az iskolákban tartott fórumokon azonban a szülők kifogásolták, hogy csak az utolsó pillanatban tájékoztatták őket. A Jázmin utcai iskolában a csaknem kétszáz érintett családból 186-an nyilatkoztak a kérdésben, s 85 százalékuk nemmel voksolt a katolikus iskolára.

"Sajnálom, hogy a hangos ellenzők túlkiabálták a keresztény iskoláért a maguk szelíd, ám határozott módján az iskola mellett állást foglalókat. A csöndes akaratot elnyomta a harci zaj" - fogalmazott a polgármester a város honlapján közölt levelében, amelyben tudatta, a napokban nyolcszáz tatai aláírásával hitelesített kérést kapott a katolikus iskola és óvoda létesítése érdekében.

Michl József az MTI-nek elmondta, kedden az önkormányzat illetékes bizottságai támogatták, hogy a tatai református közösség keresztény óvodát indítson a Kálvária utcai intézményben.