rss      tw      fb
Keres

Öngyilkos lett Dubovsky László, Tornalja egykori magyar polgármestere

MTI 2011. március 31., csütörtök 14:29

Öngyilkos lett csütörtökön Dubovsky László, Tornalja egykori magyar polgármestere. Dubovsky tavaly szeptember óta vizsgálati fogságban volt, s az utóbbi hetekben a trencséni kórházban kezelték, ahol most önkezével vetett véget életének.

A tornaljai városi hivatal a szlovák internetes portálokon megjelent hírt megerősítette. Dubovsky László ellen a hivatali jogkörrel való többrendbeli visszaélés és idegen vagyon hűtlen kezelése miatt folyik eljárás.

Az ismert regionális magyar politikus, akit háromszor is megválasztottak a nagyrészt magyarok lakta Tornalja polgármesterévé, tavaly került a szlovákiai sajtó figyelmének középpontjába.

Tavaly ősszel az Új Szó című pozsonyi napilap azt írta, hogy több régi ügy mellett a sikkasztás gyanúja is felmerült Dubovsky László ellen. A város eladásra felkínált ingatlanjainak okiratait rendezve derült ugyanis ki, hogy a Tornalja központjában lévő egyik épületet a polgármester a városi képviselők tudta nélkül adta bérbe 15 évre egy helyi vállalkozónak. A bérleti szerződésben az is szerepel, hogy annak aláírásakor a polgármester a vállalkozótól több mint 16 ezer eurót (4,5 millió forint) is átvett a bérleti díj fejében. Erről a pénzről és a szerződésről addig senkinek nem volt tudomása.