rss      tw      fb
Keres

Közszolgálati televízió: újabb személycserékA hétfői beszámolók szerint a műsorvezetők szintjén is főként volt Echo-, illetve HírTV-sek veszik át a hír- és háttérműsorokat a közszolgálati televízióban.

Az MTI tudósítása

Új műsorvezetők az MTV esti Híradójában

Új műsorvezetők mutatkoznak be az MTV esti Híradójában hétfőn, és ezután két műsorvezető páros váltja egymást hetente – tudatta az MTV közleményben az MTI-vel.

Hétfő este Szöllősi Györgyi és Alföldi Zoltán köszönti a nézőket, a következő héten pedig Varga Edit és Gulyás István vezeti majd a Híradót. E hét végén bemutatkozik az MTV új, heti politikai magazinja, a Vasárnap Este is.

„Egy új csapat új tagjaként folytatom a munkámat. Nagyon várom az átalakuló közmédiarendszer kihívásait” – mondta a közlemény szerint Alföldi Zoltán, aki korábban már több televíziós csatornán vezetett hír- és háttérműsorokat.

„Nagyon szeretem a háttérműsorokat nemcsak készíteni, vezetni is. Ezért nagyon boldog voltam, amikor felkértek a Híradó és a vasárnap este jelentkező műsor vezetésére. Egyszerre minden álmom teljesült” – mondta Szöllősi Györgyi.

A másik páros két tagja, Varga Edit és Gulyás István szintén nem ismeretlen az MTV nézői előtt. A Duna Televízió hír- és közéleti adásainak eddigi, az MTV Híradójának korábbi műsorvezetője, Varga Edit ismét az MTV stúdiójából köszönti majd a nézőket.

„Megtisztelő a feladat, pályám fontos állomásának tartom, hogy az új Hírcentrum csapatának tagja lehetek” – mondta Varga Edit.

„Háttér- és elemző adásokban már egyaránt konferáltam. Híradós műsorvezető viszont még soha nem voltam. Ezért nagy izgalommal tekintek az új feladat elé” – mondta Gulyás István, aki Szöllősi Györgyivel a Híradó mellett az MTV Pulitzer-emlékdíjas műsorát, Az Estét is vezeti heti váltásban.

A hétvégi Híradók műsorvezetője Acél Anna lesz, a hét utolsó napján pedig mostantól Vasárnap Este címmel 50 perces politikai háttérmagazinnal várja Az Este két házigazdája az m1 nézőit, ismert közéleti személyiségekkel, gazdasági szakértőkkel beszélgetve.

Ugyancsak az MTI tudósít arról hétfői hírében, hogy összevonták az MTV és a Duna Televízió hírműsorainak gyártását, s hétfőtől egy helyszínről, az MTV Kunigunda utcai gyártóbázisáról sugározzák a híradókat, amelyek megtartják eddigi arculatukat. Élő Gábor, az MTI Hírcentrum vezetője a közös gyártásról az MTI-nek azt mondta, minden munkatárs ugyanazt a feladatot látja el, amit eddig, de a párhuzamosságokat megszüntették. A stábautók egy helyszínről indulnak, a szerkesztőségek is egy helyen vannak, az adásokat pedig egy stúdióból sugározzák. Mindegyik műsor megtartja a saját arculatát, tematikáját, de lesznek olyan tudósítások, amelyeket mostantól két stáb helyett egy fog készíteni. A hírműsorok eddigi hangsúlyait is megtartják, így általában egy stáb két tudósítást készít egy eseményről, de lehetőség van arra is, hogy mindkét híradóban ugyanaz a beszámoló kerüljön adásba.  Azokat, akik eddig a Duna Televíziónál dolgoztak a hírműsorokban, szinte kivétel nélkül átvették, mondta Élő Gábor, az Echo TV korábbi hírigazgatója, aki a Lánchíd Rádió főszerkesztői állását hagyta ott 2010. májusában, amikor kinevezték az MTV hírigazgatójának ***

Az index.hu beszámolója

Kirúgták Nika Györgyöt Az Estéből (részletek)

„Ahogy azt már korábban megírtuk, D. Tóth Kriszta felmondása után vita alakult ki a Híradót gyártó MTI Hírcentrum és az MTV vezetése között arról, hogy ki vezesse március közepétől a fél nyolcas Híradót. Mindkét oldalnak más-más jelöltjei voltak, és heteken át húzódott a döntés. Feltehetően kompromisszumos megoldás született azzal, hogy hétfőtől férfi-női műsorvezetőpárosok vezetik az egyébként zuhanó nézettségű esti hírműsort.”

„Már március közepén kiszivárgott, hogy Alföldi Zoltán – aki korábban az RTL Klub Híradóját vezette – lehet az egyik esélyes műsorvezető. Alföldi három évvel ezelőtt hagyta ott az RTL Klubot az ATV-ért, ahol az A. Z. Ábra című műsort kezdte el készíteni, de alig egy év után elváltak útjaik, és azóta nem szerepelt képernyőn. Alföldi Zoltán párja a D. Tóth Krisztát március közepe óta helyettesítő Szöllősi Györgyi lesz, aki Mészáros Antóniát váltotta Az Este műsorvezetői székében.”

„Gulyás István, az Echo TV egykori vezérigazgatója tavaly ősszel került a köztévéhez, ahol a korábban az M. Kiss Csaba által vezetett Szempontot élesztette újra, ám a műsor nézettsége jóval elmaradt elődjénél. A vasárnap esti utolsó adást például a 18–49-es korosztály alig 1 százaléka követte. A Szempont feltehetően ezért szűnik meg, és most vasárnaptól már a Vasárnap Este jelentkezik helyette, ami a régebben megszüntetett A Szólás szabadsága című műsorhoz hasonlóan 50 perces, közéleti-politikai háttérműsor lesz.”

„Gulyás műsora ugyan megbukott, de ő felfelé bukik. Az MTV vezetősége ugyanis a híradós kinevezése mellé őt bízta meg Az Este műsorvezetésével is. Gulyás István és Szöllősi Györgyi felváltva vezetik majd a hétköznaponként este kilenckor kezdődő műsort. Gulyás Az Estébe Nika György helyére érkezik, aki ezentúl a csekély érdeklődést kiváltó Parlamenti Napló és a Panoráma műsorvezetője lesz.”

A nol.hu beszámolója

MTV: a vasárnap este is a hírtévéseké (részletek)

Megszűnik a Szempont című vasárnapi műsor az MTV-n: a Szólás szabadsága megszüntetése óta ez lesz a második váltás a vasárnap esti műsorsávban; a Szempont helyett a Vasárnap este című műsort láthatják a nézők, az új műsor vezetői Szöllősi Györgyi és Gulyás István. Mindketten volt hírtévések, tavaly nyáron, a választások után igazolta le őket az MTV. Szöllősi két évig a Satelit TV-nél dolgozott, majd három éven át a Hír TV-nél, tavaly nyárig pedig a Duna TV felelős szerkesztő-műsorvezetője volt; Mészáros Antónia helyét vette át az Este című M1-műsorba. Gulyás korábban a Hír Tv hírműsorait felügyelte, majd az Echo Tv vezérigazgatója volt, később a (Magyar Hírlapot is tulajdonló) Széles Gábor médiaérdekeltségeit összefogó Első Média Holding stratégiai vezérigazgató-helyetteseként dolgozott.”


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!