rss      tw      fb
Keres

Akkor már…



Meg nem erősített hír szerint Dr. Balsai István egykori igazságügyi miniszter (!) közelmúltbeli átütő sikere után a parlamenti igazságszolgáltatás újabb és újabb apró lépéseire készül.

Elsőként jövő héten törvénytervezetet terjeszt elő, miszerint nem csupán a rendőrök link hazudozók, akiknek szavára épelméjű politikus mit sem adhat, de sajna nem kellően megbízhatók az ügyészek (kivéve talán a Polt Péter által frissen kinevezett vezető ügyészeket), valamint a bírók sem. Minek következtében a magyar országgyűlés – sajnálkozva bár, de mégis – kénytelen kimondani, hogy a fülkeforradalom előtt született rendőrségi, ügyészségi határozatok s bírósági ítéletek mindegyike semmis, végrehajtásuk felfüggesztetik.

Az így keletkező űrt hivatott betölteni a törvénytervezetben felállítani javasolt Nemzeti Forradalmi Semmítőszék, amely nem más, mint maga a teljes Budai Gyula. A jövőben az általa feltárt és lenyomozott ügyekben ő fog vádat emelni, majd ítéletet hozni, az eljárás azonban kétfokozatú lesz: ítélete ellen lesz helye fellebbezésnek, amelyet a takarékosság jegyében ő maga fog elbírálni.

A büntetés-végrehajtás feladatát azonban – a hatalmi ágak megosztásának évszázados elvét messzemenőkig tiszteletben tartva – továbbra is más szerv, a BV látja el.

A törvényjavaslat egyik záró-rendelkezése szerint egyébként a parlament kimondja, hogy Móron mégis Kaiser Ede és Hajdú István követte el a nyolc áldozatot követelő bankrablást, valamint hogy Rajk László mégis bűnös volt kémkedésben és hazaárulásban. A csőszkunyhóról a tervezetben nem esik szó. Egyelőre.

(dr. Kende Péter)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!