rss      tw      fb
Keres

Lapszemle: Tarlós: a ciklus sikere az NFÜ-n múlik

MTI 2011. április 26., kedd 2:34

A főpolgármester szerint az önkormányzati cilus sikeressége szempontjából a legfontosabb kérdés az, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) mennyi pénzt hajlandó adni a budapesti fejlesztésekre.

Tarlós István a Magyar Hírlapban megjelent egész oldalas interjújában arról is beszélt: ha az NFÜ nem fogja intenzíven és mihamarabb támogatni a metróépítést, a járműcsere-programot és a többi fejlesztést, akkor az új városvezetésre szakad az elődeik "összes bűne", és a várost borzasztó károk érhetik.

Arra a kérdésre, (ezzel a kijelentésével) mire gondol, Tarlós István azt mondta: Budapest csődbe mehet.

A főpolgármester az önkormányzati rendszer tervezett átalakításáról szólva úgy vélte: az nagyon veszélyes dolog. Arra mutatott rá, könnyen lehet, hogy az új, kétszáz fős parlamentben soha többet nem lesz senkinek kétharmados többsége, hogy azt megváltoztassa.

Úgy fogalmazott: ha most néhány megalomán, elvakult ember személyes indulata oda vezet, hogy a főváros egészének érdekei sérülnek, és egy, a mostaninál rosszabb önkormányzati törvény születik, akkor sokáig nem lehet majd megváltoztatni. Hozzáfűzte: az maga lesz az anarchizmus.

A Fidesz-KDNP támogatásával megválasztott Tarlós István a politikai stílusára utaló kérdésre azt mondta: ő másként politizál, mint az őt támogató politikai közösség nagyobb része. Hozzátette: aki leginkább megérti ezt, az éppen Orbán Viktor miniszterelnök. Mint fogalmazott, "nem véletlenül nyertük meg Budapestet".