rss      tw      fb
Keres

Fővárosi Közgyűlés - MSZP: Budapest felületi kezelést ad a hajléktalanproblémára

MTI 2011. április 27., szerda 14:22

Az MSZP szerint Budapest vezetése csak felületi kezelést ad a hajléktalanproblémára, hiszen megoldásról nem, csak a látványuk száműzéséről döntöttek a közgyűlés szerdai ülésén.

Horváth Csaba, az MSZP frakcióvezetője a közgyűlés szünetében tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a város vezetése előbb csapott a korbáccsal, a megoldás pedig csak később rajzolódik ki. Mint mondta, a megoldásról nem, csak a hajléktalanok közterületről kitiltásáról szavaztak.

Kifejtette: mintegy kétezer új férőhelyet kellene létrehozni azért, hogy emberhez méltó feltételeket biztosítsanak a hajléktalanoknak az újrakezdéshez. Hozzátette: a költségvetés tervezésekor javasolták évi kétszáz új éjszakai férőhely létrehozását, de azt a vezetés nem támogatta.

Hangsúlyozta: a szakma is egyetért azzal, hogy a szociális ágazatban jelentős visszalépések történtek, mindezt azért, hogy Tarlós István elmondhassa, 20 milliárd forintos tartaléka van a fővárosnak, miközben a csődhelyzetre hivatkozva vontak meg támogatásokat. Az a város nem tud csődben lenni, amelyiknek 20 milliárdos összeg van a számláján - tette hozzá.

A közgyűlés szerdán úgy döntött, hogy ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal büntetheti Budapest azokat, akik a közterületet "életvitelszerű lakhatás céljára" használják.