rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. május 10.



Bolgár György kérdései a 2010. május 10-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy harmadszorra is törvényt fogadtak el, méghozzá néhány óra leforgása alatt, a végkielégítések 98 százalékos megadóztatásáról. Igaz, most már csak a múlt évre visszamenőleg. Nem használt sem az ellenzék, sem a jogászok figyelmeztetése, hogy megint alkotmányellenes lehet a szabályozás. Miért nem hallgatnak senkire?

Másik témánk, hogy autokráciából, önkényuralomból már a diktatúra felé haladunk, ahol az államhatalmat bevetik a politikai ellenfelekkel szemben. Írja a Népszabadságban Debreceni József. Lehet, hogy újból Kasszandrának lesz igaza?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a magyar társadalom leginkább a cigányoktól tart, viszont a melegeket utasítja el a legjobban. Minden ötödik magyar még azt is nehezményezi, ha Magyarországra látogatóba jön egy homoszexuális. Ez is valami idegen divat volna? Hol tartunk? Hol élünk?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a kereszténydemokraták egyre többet ünnepelnének. A napokban egyik képviselőjük azt javasolta, hogy legyen munkaszünet Nagyboldogasszony napja, most egy másik azt, hogy nagypéntek is. Miközben a kormány elvon, spórol és megszorít, a KDNP ünnepelne? Vagy abból élnénk meg, hogy vasár- és ünnepnapokon zárva tartunk.

És végül beszéljük meg, hogy a hónap végén leállhatnak a vízügyi igazgatóságok, miután a kormány majdnem a felével csökkentette a működési költségeket. A döntés miatt semmilyen árvízvédelmi vagy megelőzési munkát nem végeznek. Bízunk a szárazságban?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!