rss      tw      fb
Keres

Néró mégiscsak felgyújtja Rómát?



Sok mindent megértünk egy év alatt: a visszamenőleges törvénykezést, magánvagyonok elkobzását, olyan alkotmány létrehozását, amelynek alapján egy következő kormány nem tud kormányozni. De mégis, a távlatok szempontjából a legszörnyűbbnek az új oktatási törvénytervezet tűnik, Horn Gábor írása alapján.

Az oktatás teljes államosítása, és párhuzamosan az alapítványi iskolák elsorvasztása súlyosabb károkat okoz, mint az eddigi alkotmánytipró, ostoba intézkedések összesen. Mert (az elgondolás szerint) központi tantervek alapján, tanfelügyelők ellenőrzése mellett a kormány ideológiáját, hamisított történelmüket, kétes irodalmi ízlésüket kellene tanítani.

Persze a Vezér úgy képzeli, hogy évtizedekig ül majd a székében, és megmondhatja, hogy mi hogyan történt valamikor, és hogyan kell nézni most a világot: tisztelni a jómódúakat, kedvezni nekik, megvetni, kirabolni a szegényeket, ahogyan ő csinálja pillanatnyilag. Zombi képviselői ugyanúgy meg fogják ezt is szavazni, mint ahogy a többi abszurd, a jogrendszerbe nem illeszthető törvényt, mindvégig egyetlen (!) ellenszavazat vagy tartózkodás nélkül. Az eltörölt közalapítványok, alapok hiányának kárai ma még nem mérhetők fel.

A lényeg most: sok kicsi, buta Fidesz-szavazót nevelni!

Már az eddigi átszervezések, átnevezések, új hivatalok létrehozása is százmilliárdos nagyságrendű kárt okozott az országnak, itt azonban az anyagiaknál súlyosabb veszteség fenyeget: súlyos, tömeges lélekmérgezés, szándékos elbutítás. Vajon van-e erre a BTK-ban paragrafus?


Neros vision – flickr/leosagnotti

Az ellenzék béna. Bár lehetőségeik korlátozottak, de azért a Parlamentben naponta interpellálhatnának, kérdezhetnének, ez a joguk még megvan.

Nem hallom például tőlük, de a baloldali sajtótól sem naponta, hogy a mai égető bérkövetelések kielégíthetők lennének az 5 millió feletti jövedelmek sávos, 32 százalékos újbóli megadóztatásával! Nehogy már véglegesnek tekintsük a mostani adórendszert!

Remélem, az oktatási törvény ügyében aktívabbak lesznek, és az érintettek, az igényes pedagógusok is, akiknek van elképzelésük a pályáról. Ha nem, akkor elmondhatjuk: nem biztos, hogy Néró gyújtotta fel Rómát, de az biztos, hogy Orbán (és Hoffmann) felégeti a magyar közoktatást. Ne hagyjuk!

_______________

(Lásd még mai hírösszefoglalónkat: Az önkormányzat nem, az egyház el tudja tartani az iskoláit)



Bauer Péter
Okleveles hid- és szerkezetépítő mérnök (BME 1960),
Diploma in Management Study (Brunel Egyetem, London, 1992)
Jelenleg statikus szakértő, tervező.
1998 óta ír gazdasági témájú cikkeket különféle lapokba.

______________

Írásai a Galamusban:
A közgazdászprofesszor árulása
A FIDESZ és a nyugdíjreform
Demján Sándor amnéziája
Elvesző illúziók (hozzászólás az Ungváry-vitához)
Elefántok a porcelánboltban
Sukoróról, másképp
A nagyotmondás világbajnoka
Aránytévesztés
Póker-kormány
Újabb hadszíntér
Még egyszer az államadósságról
Orwell világa épül
Esküszegés?
Tarlós elmerülése
Buta beszéd
Adóbevallás


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!