rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. június 8.


Bolgár György kérdései a 2010. június 8-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy érik a konfrontáció a kormány és a tiltakozó rendvédelmi dolgozók között. A Magyar Nemzet mai vezércikke azt veti fel, hogy az egyenruhához méltatlanná vált rendőröket, különösen a fenyegetőzőket 24 órán belül szereltesse le a belügyminiszter. Ki húzza a rövidebbet?

Másik témánk, hogy élesen és személyeskedve kritizálta a szociális kérdőívek vonalkódjait és személyi adatait kifogásoló adatvédelmi biztost a miniszterelnök szóvivője Szijjártó Péter. Az ombudsman viszont közölte, hogy az Európai Unióhoz fordul. Ha már az adatokat nem sikerül, legalább a hivatalát védje?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy az Európai Unió Bizottsága újabb megszorítások szükségességére figyelmeztette a magyar kormányt. Amely, mint tudjuk, eddig sem szorított meg senkit és semmit. Hová jutunk a szabadságharccal?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy Kövér László szerint akár katonai erővel is megvédhettük volna határainkat Szlovákiával szemben a bősi vízlépcső megépítésekor. Az országgyűlés elnöke ezt egy szlovák lapnak nyilatkozta és a pozsonyi vihar sem maradt el. Még szerencse, hogy csak szavakban háborúzunk?

Aztán egy friss hír. Balsai István fideszes képviselő és az egykori kisgazda politikus Pokol Béla is szerepel a Fidesz alkotmánybíró jelöltjeinek névsorában. Meg vannak lepve?

Végül beszéljük meg, hogy alig néhány hét után Tarlós István főpolgármester leváltotta a József Attila Színház élére kinevezett Koltay Gábort.

És még mindig a színjátszás világánál maradva, Rogán Antal és felesége szerepet vállalt a tv2 szappanoperájában. Színház az egész politika? Vagy politika a színház is?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!