rss      tw      fb
Keres

Munkásosztály, Magyarország, 2011


Munkásszállót épített kétmilliárd forintért a Hankook Dunaújvárosban

Munkásszállót épített kétmilliárd forintos beruházással, 500 vidéki dolgozója elhelyezésére a Hankook Tire Magyarország Kft.; a Hankook-házat pénteken avatták fel, lakói a jövő héten költöznek be.

A négyemeletes, elegáns épületben 254 apartmant magába foglaló, egyenként 24 négyzetméteres, két személynek kényelmes és komfortos szállást, pihenési lehetőség biztosító, légkondicionált, teakonyhás, fürdőszobás apartmant alakítottak ki.


Forrás: kesz.hu

A lakóegységeket LCD televízióval, hűtőszekrénnyel és mikrosütővel is felszerelték, s mindegyikben szabad internet-hozzáférést is biztosítanak.

A szállást és valamennyi szolgáltatást térítésmentesen vehetik igénybe a gyár vidéki dolgozói.

A munkásszállón közösségi helyiségek, automata mosógépekkel felszerelt mosoda, főzőkonyha, valamint társalgó, konditerem, büfék, s külön számítógépes szoba is van. Az épület udvarán foci- és kosárlabda pályát, zárt parkolót, parkot, s nagy zöldterületeket, a tetőtérben pedig hat zöldteraszt alakítottak ki, s a háznak saját buszmegállója is van.

A gumiabroncsgyártól 800 méterre levő, 11 439 négyzetméter alapterületű épületegyüttes fűtését és hűtését hőszivattyús, direkt elpárologtatós technológiával oldották meg, a meleg vizet napkollektorok biztosítják.

Az igényes kivitelezésű apartman házat a CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt. tervezte, a generál kivitelező a KÉSZ Építő Zrt. volt. A beruházás egy éven belül készült el.

z avatóünnepségen elismerését fejezte ki a beruházás megvalósításáért, s azt a regionális szerepvállalás szép példájának nevezte Suh Chung- Ha, a Koreai Köztársaság budapesti nagykövete.

Jin-Wook Choi, a Hankook Tire ügyvezető alelnöke, európai igazgatója azt hangsúlyozta, hogy a dél koreai cégcsoport olyan elkötelezett befektető, amely kulcsfontosságúnak tekinti a szociális beruházásokat is.

Kiemelte, hogy a Hankook eddig 550 millió eurót fektetett be magyarországi gyárának megvalósításába. A rácalmási gumiabroncsgyártó üzemben 2007-ben kezdődött meg a termelés, az idén pedig elkészült, s a nyár végére eléri teljes termelési kapacitását a beruházás második ütemeként felépített, s 400 munkahelyet is teremtő, újabb üzemcsarnok.

A rácalmási gyárban jelenleg 1900 szakember, napi 30 ezer gumiabroncsot állít elő. A teljes kapacitás elérésével pedig naponta 34- 35 ezer darabra nő, s eléri az évi 11 millió darabot a termelés.

A Hankook ház avatásán L. Simon László (Fidesz) a térség országgyűlési képviselője azt mondta, hogy a Hankook jelenléte sokat jelent Dunaújváros és a térség fejlődése szempontjából.

***

Villanyszerelőket tartottak fogva a Zsolnay-negyedben

A rendőrség segítségét kérték a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben dolgozó villanyszerelők csütörtökön azt állítva, hogy a biztonsági őrök fogva tartják őket - adta hírül a bama.hu hírportál.

Az internetes lapnak nyilatkozó egyik villanyszerelő állítása szerint a biztonsági őrök nem engedték ki őket abból az épületből, ahol szerelési munkákat végeztek. Mivel a mosdókat egy utasítás értelmében nem használhatták, másfél órán keresztül még az épületen kívüli mobil illemhelyekre sem mehettek ki.

A villanyszerelő azt mondta, hogy a biztonsági szolgálat munkatársai arra hivatkozva gátolták meg az épület elhagyását, hogy el vannak maradva a villanyszerelési munkálatokkal. A brigád végül kihívta a rendőrséget, ezután kijutottak az épületből.


Fotó: Löffler Péter - bama.hu

Hollós István, a generálkivitelező Magyar Építő termelési igazgatója szerint félreértés történt: szó sem volt arról, hogy bárkit szándékosan bezártak volna.

Azt mondta: az épület két bejárata közül az egyiket állandóan zárva tartották, a másikat viszont most festési munkálatok miatt voltak kénytelenek bezárni. Amint értesült arról, hogy a munkások így nem tudnak kijutni, a helyszínre ment, és kinyittatta az addig zárva tartott bejáratot.

A rendőrség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a helyszínen volt rendőri intézkedés, de büntetőeljárás esetleges indításáról a körülmények mérlegelését követően döntenek.

Az MTI úgy értesült: pénteken lesz a kulturális negyed egyes részeinek műszaki átadása.

________________

A hírek forrása: MTI
Lásd még az olvasói hozzászólásokat a bama.hu-n


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!