rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. április 21.

Bolgár György kérdései a 2010. április 21-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük hogy érdektelenségbe fullad-e a választások második fordulója.

Következő, ezzel persze összefüggő témánk, hogy az MSZP szerint máris megszegte egyetlen konkrét gazdasági ígéretét a Fidesz. Kövér László ugyanis közölte, hogy idén már biztos nem lesz adócsökkentés. És a magánszemélyek adókönnyítése is csak hat év után lehetséges. Vajon ez azt jelenti-e, hogy akkor a már törvénybe iktatott jövő évi személyijövedelemadó-enyhítést, vagyis a tizenhét százalékos adókulcs sávjának kiterjesztését is vissza fogják vonni? Vagy egyik nap ezt mondják, a másik nap azt?

Mit szólnak ahhoz, hogy még helyi vitákba sem bocsátkozik a Fidesz-KDNP a második forduló előtt. Új-Budán például Simicskó István nem ül le Molnár Gyula polgármesterrel, pedig kevesebb mint hat százalékos különbség van köztük. Simicskó érve az hogy a szocialista képviselő az elmúlt években megszavazta a megszorító intézkedéseket és a tettek önmagukért beszélnek. Nincs tehát szükség vitára. Így lesz ez most már mindig? Csak a tettek fognak beszélni, más nem?

És végül mint szólnak ahhoz hogy egy nálunk élő amerikai üzletember nyílt levélben utasította el Morvai Krisztina ugyancsak nyílt levélben megfogalmazott Amerika ellenes támadásait. Amiért a budapesti amerikai nagykövet a választások estjén meglátogatta a demokratikus pártok, köztük az MSZP irodáját. Ellenben kihagyta a Jobbikét. Richard Fild emlékeztet arra, hogy az európai fasizmus ugyanabból a gyűlöletes demagógiából fejlődött ki mint amit a Jobbik képvisel. Ugyanakkor az MSZP és más szociáldemokrata pártok nem felelősek a Sztálin vagy a Mao által elkövetett bűnökért. Így van ez?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!