rss      tw      fb
Keres

A kubai televízió képeket mutatott be Chávezről

MTI 2011. június 29., szerda 5:08

A kubai televízió fényképeket és videofelvételeket mutatott be kedd este a lábadozó venezuelai elnökről.

A képeken Hugo Chávez a szabadban, lombkoronák árnyékában régi barátjával, Fidel Castro volt kubai vezetővel kedélyesen társalog, majd egy kertben együtt sétálnak. Chávez egyik kezében a kubai pártlap, a Granma aznapi számát szorongatja. A felvételeket a tévé szerint a reggeli órákban készítették.

Az 56 éves Chávezen a hónap elején hajtottak végre medenceműtétet Kubában. Egy tályog miatt vetették alá azonnali orvosi beavatkozásnak Havannában, miután a szigetországba hivatalos látogatásra érkezett. Azóta Chávez nem mutatkozott a nyilvánosság előtt. A venezuelaiak ezt nagyon gyanúsnak tartották, hiszen Chávez szeret a médiában szerepelni.

A dél-amerikai országban ezért elterjedt a híre annak, hogy az elnök nagybeteg, rákja van. Ezt több befolyásos újság is megszellőzette arról beszámolva, hogy az elnök prosztatarákban szenved.

Erre válaszul Andres Izarra tájékoztatási miniszter vasárnap közölte, hogy Chávez jól van, lábadozik, élete koránt sincs veszélyben. A miniszter szerint az államfő betegen is szorosan nyomon követi kormánya tevékenységét.