rss      tw      fb
Keres

Trópusi vihar szedi áldozatait a Fülöp-szigeteken

MTI 2011. június 29., szerda 10:20

Legkevesebb tizenöten vesztették életüket, többen pedig eltűntek a Fülöp-szigetek déli részén a trópusi esőzések okozta árvíz következtében - adta hírül szerdán a helyi sajtó.

A jelentés szerint a Mindanao szigetén található Matina Panji folyó vízszintje jelentősen megemelkedett, és elöntött több települést. A Manilától ezer kilométerrel délre fekvő Davao városában kedd este legalább 15-en, köztük gyerekek fulladtak a megáradt Matina vizébe. A folyó menti falvakból mintegy 25 ezer személyt evakuáltak; sokan a házak tetejére vagy fára mászva tudtak csak megmenekülni a pusztító ár elől.

"Nem ez az első eset, hogy a folyó kiönt, de először fordul elő, hogy az árvíz négy körzetet egyszerre érint" - mondta Sara Duterte, Davao polgármestere. A múlt héten legalább öten haltak meg a Meari trópusi vihar miatti heves esőzések következtében, és mintegy 90 ezer embert kellett Manilából és a szomszédos tartományokból kitelepíteni.

Délkelet-Ázsiában évente több ezren vesztik életüket a nyári monszun idején, amely általában júniustól október végéig tart.