rss      tw      fb
Keres

Szakszervezet: nagyon eladósodtak a rendvédelmi dolgozók

MTI 2011. július 7., csütörtök 13:43

A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ) által elvégzett reprezentatív felmérés eredményei szerint a dolgozók 90 százalékának van valamilyen, jellemzően svájci frank alapú, hitele - mondta Bárdos Judit főtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A szakszervezeti főtitkár a felmérés eredményei közül kiemelte, hogy a hitelt felvevő belügyi és rendvédelmi dolgozók háromnegyed része három hónappal el van maradva a törlesztéssel.

A válaszok alapján a rendvédelmi dolgozók mintegy fele nettó 150 és 250 ezer forint között keres, míg a 100 és 150 ezer forint közötti nettó fizetésűek aránya 15 százalék. A válaszadók 87 százalékának semmilyen megtakarítása nincsen - mondta a főtitkár.

A családi helyzetre vonatkozó kérdésekre adott válaszokból kiderült, hogy jellemzően két gyermeket nevelnek a családok, de látható olyan tendencia is, hogy egyedülállók maradnak a dolgozók, mert nagy terhet jelentenek a folyamatos, országon belüli áthelyezések.

A reprezentatív felmérést március 18. és április 14. között készítették 1589 ember megkérdezésével. A kérdőíveket az interneten, előzetes regisztrációt követően kapták meg a megkérdezettek. A választ adók 71 százaléka volt belügyi vagy rendvédelmi dolgozó.

A kutatás eredményeit a szakszervezet vezetői eljuttatják az országgyűlési képviselőknek is - fűzte hozzá a főtitkár.