rss      tw      fb
Keres

Nem vesz részt a Fidesz az átadás-átvételről kezdeményezett egyeztetésen

MTI 2010. április 26., hétfő 16:46

A Fidesz nem vesz részt azon az egyeztetésen, amelyet a miniszterelnök kabinetfőnöke kedd délelőttre kezdeményezett a párttal az átadás-átvételről.

Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője a neki címzett meghívásra küldött hétfői válaszlevelében - amelyet az MTI-hez is eljuttattak - azt írta: szerinte nem zárt ajtók mögötti "konzultációkra", hanem az emberek számára nyitott, egyértelmű jogi keretek között zajló, alapos eljárásra van szükség.

A Hegedűs Dóra államtitkárnak írt válaszában indoklásképpen emlékeztetett arra, hogy Navracsics Tibor Fidesz-frakcióvezető levelet küldött Bajnai Gordonnak, amely - írta Szijjártó Péter - minden részletében pontosan, egyértelműen fogalmaz, és teljes körűen tartalmazza a kormányzati átadás-átvétel általuk szükségesnek gondolt kereteit, menetrendjét.

Navracsics Tibor a kormányzati átadás-átvétel eljárási folyamatának és érdemi tartalmának meghatározása érdekében törvényjavaslatot nyújt be az új Országgyűlés megalakulását követően. A fideszes politikus a miniszterelnöknek címzett nyílt levelében, amelyet hétfőn az MTI-hez is eljuttattak, az olvasható: törvényben indokolt rögzíteni, hogy az új és a leköszönő miniszterelnök, valamint az egyes miniszterek és szervezeti vezetők milyen formában, tartalommal és nyilatkozatok mellett adják át tisztségüket, mutatják be tevékenységüket.

Szijjártó Péter azt kérte Hegedűs Dórától, ha a frakcióvezető levelének bármely pontjával kapcsolatban bővebb tájékoztatásra tartanak igényt, azt írásban jelezzék nekik.

Szollár Domokos kormányszóvivő hétfői sajtótájékoztatóján Navracsics Tibor Bajnai Gordonnak címzett levelére reagálva elmondta: a konzultáció menetéről az első forduló másnapján kezdeményezett megbeszélést a kormányfő kabinetfőnöke. Mint fogalmazott, nyitott kaput dönget a Fidesz frakcióvezetője, amikor teljes körű átadás-átvételről beszél.