rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. július 15.


Bolgár György kérdései a 2011. július 14-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy megállíthatatlanul gyengül a forint a svájci frankhoz képest. Vajon mivel lehetne megakadályozni a magyar devizahitelesek és talán egyes bankok összeomlását? Vajon jó-e, hogy ilyen helyzetben a kormány teljes erővel folytatja visszaállamosítási programját? A MOL-részvények megvásárlása után most a Magyar Villamos Művek venné meg egymilliárd euró körüli áron az E.ON nevű német cég magyarországi földgáz üzletágát. Erre van pénz?

Másik témánk, hogy szabadlábon védekezhet a kémkedéssel gyanúsított volt titokminiszter, Szilvásy György. Mégsem olyan súlyos az ügy?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a XI. kerület volt szocialista polgármesterét, Molnár Gyulát és az SZDSZ-es alpolgármestert, Lakos Imrét hivatali visszaéléssel vádolja az ügyészség egy ingatlanértékesítés miatt?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a Legfelsőbb Bíróság elnöke nekiment a kormánynak? A kormányzati befolyás és beavatkozás veszélyeire figyelmeztetve azt mondta a Bíróságok Napján tartott ünnepségen, hogy az aktuálpolitikai célú módosítások rendkívül aggályosak a demokratikus jogrend szempontjából, ha pedig az anyagi eszközök elosztása, bírói vizsgálatok, előmenetel, jutalmazás, befolyásolhatja az igazságszolgáltatást, az visszatérést jelent a rendszerváltás előtti kommunista adminisztrációhoz - jelentette ki Baka András. Nem találunk szavakat? Vagy mégis?

És végül beszéljük meg, hogy százezer forintos ösztöndíjat ajánl az egészségügyi kormányzat az idén kezdő orvosrezidenseknek, cserébe viszont tíz évig itthon kell maradniuk, és nem fogadhatnak el hálapénzt. A Magyar Rezidensszövetség szerint az államtitkár ezzel a bejelentéssel felborította az egy éve fennálló megegyezést arról, hogy az érintettekkel való tanácskozás nélkül nem hoz döntést az ügyükben. Ráadásul mindez nem oldja meg a problémát, ezért a szövetség továbbra is kitart felmondóleveles akciója mellett. Nesze semmi, fogd meg jól?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!