rss      tw      fb
Keres

Oláh Lajos nem mond le területi listás mandátumáról

MTI 2010. április 27., kedd 12:20

Oláh Lajos Hajdú-Bihar megyei szocialista elnök szerint nincs lehetőség arra, hogy visszaadja területi listás mandátumát, és az országos listáról kerüljön be a parlamentbe. A politikus erről az MSZP megyei elnökeinek tanácskozására érkezve nyilatkozott az MTI kérdésére kedden.

Hajdú-bihari szocialisták körében hétfőn vetődött fel: annak érdekében, hogy az egyetlen listás mandátum maradjon a megyében, a Budapesten élő megyei pártelnök az országos listáról kerüljön be a parlamentbe.

Oláh Lajos közölte, jogászok szerint erre nincs lehetőség.

Hétfőn az MSZP hajdú-bihari küldöttgyűlésének rendkívüli összehívását kezdeményezte öt megyei választókerületi pártszervezet. Gyula Ferencné megyei választmányi elnök az MTI-nek azt mondta, a kezdeményezők javasolják a választások értékelését, s indítványozzák a megyei elnökség lemondását. Miután a hajdú-bihari szocialisták szerepeltek a leggyengébben az országgyűlési képviselői választáson, a kezdeményezők mielőbbi teljes tisztújítást szeretnének elérni a megyében, egyidejűleg kezdeményezik, hogy az egyetlen listás mandátum maradjon Hajdú-Bihar megyében, s a Budapesten élő megyei pártelnök, Oláh Lajos az országos listáról kapjon képviselői mandátumot.