rss      tw      fb
Keres

Szigorítják az összeférhetetlenségi szabályokat a fővárosi szocialisták

MTI 2010. április 27., kedd 20:33

Az MSZP fővárosi vezetése felhatalmazást kért a budapesti párttanácstól, hogy szigoríthasson a Fővárosi Közgyűlésbe kerülő szocialista képviselők összeférhetetlenségi szabályain - tudta meg az MTI.

A kedd este véget ért tanácskozáson a fővárosi szocialista elnökség arra tett javaslatot a kerületek delegáltjainak és a kerületi elnököknek, hogy a fővárosi képviselőknek - ha több tisztséget is betöltenek - választaniuk kelljen a közgyűlési munka, a polgármesteri vagy az alpolgármesteri pozíciók között. Vagyis a közgyűlésbe csak olyan szocialista képviselők kerülhetnének be, akik emellett nem töltenek be se polgármesteri, se alpolgármesteri tisztséget.

Várhatóan a képviselő-jelölteknek ezt írásban el is kell fogadniuk.

Az MTI információi szerint a budapesti párttanácson többségben voltak azok a vélemények, hogy ne most, hanem az önkormányzati választások után legyen teljes tisztújítás. Hasonló volt az álláspontja kedd délután a megyei elnöki tanácskozáson részt vevőknek is - tudta meg az MTI.

A budapesti párttanácson nagy tapsot kapott az egyéniben nyerésre álló Szanyi Tibor. A szintén a 13. kerületben egyéni mandátumot szerzett Tóth József nem volt ott a tanácskozáson.