rss      tw      fb
Keres

Toroczkai és a Terrorelhárítás




Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetője nem kis büszkeséggel mutatta a televízióban azt az emailt, amelyet a 76 áldozatot követelő norvégiai merényletek elkövetését beismerő Anders Behring Breiviktől kapott, aki az elmúlt években többször is járt Magyarországon.

Elmagyarázta, hogy vannak dolgok, amelyekben egyezik mozgalmuk és Breivik ideológiája, majd megnyugtatta a tévénézőket, hogy „jelenleg értékeli” (!?) a norvég tömeggyilkos 1500 oldalas manifesztumát.

Nem hittem a szememnek! Ugyanis Toroczkait 2008-ban Torontóban a hatóságok már a repülőtéren lekapcsolták, éppenséggel azért, mert Toroczkai a kanadai terroristagyanús személyek listáján volt. Kanadában hőbörgéssel nem sokra lehet menni, Toroczkai is megszeppent, és néhány órás fogvatartás után kikönyörögte, hogy utasítsák ki az országból. Megúszta a kanadai börtönt, kizsuppolták, azóta is kerüli az Újvilágot.

Azon morfondírozok, hogy lehetséges az, hogy Toroczkai ellen terroristagyanú merül fel Kanadában, ott letartóztatási parancs van ellene, potenciális veszélyt jelent a kanadaiakra, de Magyarországon nyugodtan levelezhet norvég tömeggyilkos bajtársával, sőt elemezheti ennek zavaros gondolatait, majd minderről a TV-ben is nyilatkozik!

Aztán olvasom, hogy létezik Budapesten Terrorelhárítási Központ (TEK) is, amely nemzetközi kapcsolatrendszerét felhasználva vizsgálja, hogy veszélyt jelentenek-e a norvég terrorista magyarországi kapcsolatai. A TEK szerint „komoly értékelő, elemző munka folyik Európa-szerte, melyből Magyarország is kiveszi részét”. Nem ártana ha konzultálnának a kanadaiakkal is.

(Lázár György)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!