rss      tw      fb
Keres

Szijjártó megint tévedA miniszterelnök szóvivője kedden újságíróknak azt mondta, bebizonyosodott, hogy szövetségre lépett egymással az LMP és az MSZP, és ez a szövetség – az emberekkel szembehelyezkedve – az államadósságot, valamint az országot „bűnös módon eladósító” döntéshozókat mentegeti. Így szól az MTI-hír.

A másik meg úgy, hogy Schiffer András szerint megbukott és csúfos kudarcot szenvedett a Fidesz elszámoltatási politikája, mert több mint egyéves kormányzásuk után még mindig nem lehet semmit tudni a négyes metró beruházásáról, a Margit híd felújításakor elfolyt pénzekről, az autópálya-építésekről vagy a tévészékház ostromának jogi felelőseiről. Az LMP frakcióvezetője szerint a „megelőző nyolc év különböző zavaros, illetve rendőrállami ügyeiről” továbbra sem lehet többet tudni, mint egy éve, a Fidesz pedig „ezt a látványos kudarcát próbálja leplezni azzal az egészen elképesztő hisztériakeltéssel, amit Szijjártó Péter a napokban folytatott”. Schiffer úgy értékelte, hogy a Fidesznek nem érdeke a valódi elszámoltatás.

Szóval Szijjártó megint téved. Az LMP (vagy a frakcióvezetője) az ő szövetségesük. Csak ő másutt keresné a megfelelő ügyeket. Schiffer szerint ugyanis nem meglengetni kéne hetente a bilincset Gyurcsány Ferenc vagy más szocialista politikusok feje felett, hanem olyan ügyekhez kéne nyúlni – az elmúlt nyolc év „rendőrállami ügyeihez” meg a tévészékház ostromához –, hogy ne csak lengetni lehessen azokat a bilincseket. Ez volna a „valódi elszámoltatás”.

És ez a párt ma a Fidesz meg az MSZP alternatívája.

(Mihancsik Zsófia)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!