rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. augusztus 9.


Bolgár György kérdései a 2011. augusztus 9-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy elképesztő csúcsokat dönt a svájci frank árfolyama. Ugyanakkor talán enyhülőben a pánik a világ tőzsdéin. Mégis mi lesz, ha jön a második világválság?

Ezzel is összefüggő témánk hogy Londonban már halálos áldozata is van a három napja tartó zavargásoknak. Borul a stabilitást a fejlett világban?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a magyar állam már 128 milliárd forintot tőzsdézett el. Vagyis ennyit vesztett az 500 milliárd forintos Mol-részvényvásárláson. Vagy ne legyünk ilyen gonoszok, lesz ez még jobb is?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a kórházak eladósodása már most nagyobb mint tavaly volt. A Népszabadság szerint legalább negyven-ötven milliárd forint a tartozásuk, ezért súlyos megszorítások és megrázkódtatások következhetnek hamarosan az egészségügyben.

Beszéljük meg aztán, hogy ugyancsak a Népszabadság szerint a pécsi önkormányzat horribilis kártérítés fizetésre kényszerülhet a pécsi vízmű visszafoglalása miatt. A választott bírósági eljárásban ugyanis a szakértő cég 7 milliárd forintban állapította meg a francia tulajdonost sújtó kár értékét. Ami körülbelül négyszerese a pécsi önkormányzat által korábban kalkulált összegnek. Drága víz?

És végül mit szólnak ahhoz, hogy nem engedték be a szigetfesztiválra azt a férfit, aki a 64 vármegye ifjúsági mozgalom nevű szélsőséges szervezet nevében demonstrációt jelentett be még januárban. Még szép?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!